Twaalfde editie Hay Festival Cartagena van start

Het is de belangrijkste literaire bijeenkomst van het jaar in Colombia, het Hay Festival gehouden in de koloniale havenstad Cartagena.

De Colombiaanse historische stad, dat al voor de twaalfde keer dit literaire festival organiseert, trekt elk jaar grote namen uit de literaire wereld. Dit jaar is de Peruaanse schrijver Mario Vargas Llosa aanwezig, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur 2010.

Het Hay Festival, is niet alleen een evenement van literatuur, maar brengt ook nationale en internationale experts uit de muziek, kunst, film, politiek en journalistiek bij elkaar om met elkaar in dialoog en in debat te gaan.

Het thema van het festival is “Stel je de wereld voor” en besteed in deze editie ook extra aandacht aan Frankrijk vanwege het jaar van Colombia-Frankrijk 2017. Een samenwerking tussen beide landen waarbij de culturele, educatieve en zakelijke uitwisselingen de banden van de landen moet versterken.

Het Hay Festival van Cartagena de Indias dat vandaag van start gaat, was van oorsprong een literair festival dat zich heeft uitgebreid tot een breed cultureel festival en  tot twee zustersteden, Medellín en Riochacha.

Het festival kent 14 verschillende edities, verspreid over vijf continenten, en wil via optredens en debat interculturele verbanden en sociale verantwoordelijkheid stimuleren.