Twee aanslagen op politiebureaus door ELN

Guerrillabeweging het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) viel met granaten twee politiebureaus aan in de departementen Arauca en Antioquia.

“Na de aanslag met een autobom op een politieacademie in Bogotá waarbij 21 jonge politieagenten omkwamen, is het ELN zeer actief met bedreigingen”, verklaarde kolonel Giovanny Buitrago, een politiecommandant in Arauca, waar een van de aanslagen plaatsvond.

In het grensdepartement Arauca in de gemeente Saravena gooiden twee mensen op motoren dinsdagavond rond 22.00 uur twee granaten tegen een van de wachtposten van het Saravena politiestation”, voegde Buitrago eraan toe.

Een van de aanvallers werd neergeschoten door politieagenten. De andere motorrijder raakte gewond en werd overgedragen aan de gerechtelijke autoriteiten. De aanslagplegers zijn door de autoriteiten geïdentificeerd als ELN-leden van de Ernesto ‘Che’ Guevara commissie. Twee voorbijgangers, van Venezolaanse afkomst, raakten volgens Buitrago gewond en zijn behandeld in een ziekenhuis.

Woensdagochtend gooiden “onbekende personen die lid zouden zijn van het ELN” een granaat naar een politiepatrouille in de gemeente Anorí, in het departement Antioquia. “Geen een van de politieagenten van die gemeente raakte gewond bij de aanval”, aldus de autoriteiten in een verklaring. In Anorí verzekerde de commandant van de Antioquia Politie, kolonel Carlos Mauricio Sierra Niño, dat alles wijst op de daders van de aanval vanuit het ELN.