Twee aardbevingen doen centraal en west Colombia schudden

Twee sterke aardbevingen met magnitude 6.2 en 5.7, troffen dinsdag centraal Colombia, zei de Colombiaanse Geologische Dienst, maar er waren geen directe meldingen van slachtoffers of grote schade.

De aardbevingen waren kort na elkaar en niet ver van elkaar verwijderd. De epicentra lagen ongeveer 150 km ten zuiden van de hoofdstad Bogota in het departement Meta in de gemeente Mesetas. De eerste beving van 6.2 vond plaats om 14:03 uur en werd 16 minuten later gevolgd door de tweede beving (5.7).

Een beving van grootte 6,2 wordt als sterk beschouwd en kan ernstige schade aanrichten, maar het gebied is niet dichtbevolkt.

De trillingen werden gevoeld in verschillende steden in het centrum en het zuidwesten van het land, waaronder Bogota.

Het gebied van de epicentra is de thuisbasis van de landbouw en de oliewinning, maar het Colombiaanse orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing (UNGRD) zei op Twitter dat het nog geen meldingen van schade had ontvangen.

Een woordvoerder voor oliemaatschappij Ecopetrol, die veel van zijn infrastructuur in de oostelijke vlaktes van het land heeft, zei dat alle installaties normaal werkten.

Bron :
Foto:Caracol