Twee doden en 250 daklozen door brand in Chocó

Twee mensen zijn omgekomen en zo’n 250 mensen raakten dakloos door een brand in de stad Riosucio in het noordwesten van Colombia.

Ten minste twee mensen stierven en meer dan 250 mensen verloren hun huis door een verwoestende brand in de stad Riosucio in het departement Chocó grenzend aan Panama, dat meldden de autoriteiten zondag.

De regering van Chocó heeft aangegeven dat de brand, die al onder controle was, meer dan 70 huizen heeft verwoest. De brand, die zaterdagavond begon, verspreidde zich gemakkelijk door de straten van de stad, omdat de meeste huizen van hout zijn gemaakt. Volgens William Yeffer Vivas, een inwoner van Chocó, is 90 procent van de huizen van hout en heeft de stad geen brandweer.

President Iván Duque kondigde aan dat hij het Colombiaanse orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing (UNGRD) en de viceminister van Binnenlandse Zaken, Daniel Palma, heeft opgedragen om naar het gebied te gaan om met de lokale autoriteiten samen te werken en zorg te coördineren.

“We betreuren de dood van twee mensen in Riosucio, Chocó, en de pijnlijke noodsituatie die verschillende families hebben ondervonden als gevolg van een woedende brand die meer dan 70 huizen heeft getroffen. We hebben contact gehad met Conrad Valoyes Mendoza, burgemeester van de gemeente, om de slachtoffers te ondersteunen”, zei de president.

Bron :
Foto:caracol.com.co