Twee politieagenten gedood in Antioquia

Twee politiemannen zijn gedood en een andere gewond geraakt terwijl ze patrouilleerden in een gebied dat duizenden evacuees huisvest die zijn gevlucht voor een mogelijke overstroming in het noordoosten van Colombia.

De Colombiaanse autoriteiten meldden vrijdag dat twee politieagent gedood zijn door sluipschutters vanuit de bergen in Valdivia. Het gebied omvat vier gemeenten in het departement Antioquia waar de inwoners zijn geëvacueerd vanwege het gevaar van het instorten van een waterkrachtcentrale.

Luitenant-commandant van de politie van Antioquia, Julio Cabrera, zei dat het gebied is geïnfiltreerd door “Clan del Golfo” en “Los Caparrapos” de bendes van de drugssmokkel. Zij vechten om controle te krijgen over de lucratieve drugshandel.

De vermoorde officieren werden genoemd als Alexander Hernandez en Rafer Baldovino. Anderhalve maand geleden werd een soldaat gedood toen hij reageerde op een noodsituatie in de Hidroituango-waterkrachtcentrale. De Colombiaanse autoriteiten stelden de marxistische rebellen van het nationale bevrijdingsleger (ELN) verantwoordelijk voor de moord op de militair.

Het ELN is de laatste erkende guerrillabeweging die actief is in Colombia na het belangrijke vredesakkoord dat in 2016 met de rebellen van de FARC is gesloten en een einde maakte aan gewapend conflict van meer dan vijftig jaar.