Twee politieagenten vermoord in Bolívar

Twee politieagenten zijn donderdag omgekomen bij een aanslag in het noorden van het land, in het departement Bolívar.

De politiemannen waren op patrouille in de wijk La Sabana, 600 meter van het stedelijk gebied van Norosí. Beiden patrouilleerden op een motorfiets toen ze werden aangevallen door minstens vier mannen. De autoriteiten vermoeden dat guerrillastrijders van het Luis José Solano Sepúlveda Front van het ELN achter deze aanval zitten.

President Duque veroordeelde de moord op de agenten: “Wij veroordelen een pijnlijke gebeurtenis, die plaatsvond in de gemeente Norosi, waar twee politieagenten, twee helden van het land, kwaadwillig werden vermoord door terroristen die hun territoriale aanwezigheid tot zwijgen wilden brengen,” zei Duque in Tumaco, een stad in het zuidwesten van het departement Narino, waar hij een veiligheidsraad met de lokale autoriteiten bijeenriep.

De president zei: “De verantwoordelijken voor deze misdaad zijn leden van ELN, die in dat gebied van het land operen, waar de georganiseerde misdaad ook overvloedig is.”

In januari 2019 schortte de regering van Duque de vredesbesprekingen met het ELN op, die door zijn voorganger Juan Manuel Santos waren gestart, nadat de guerrillagroep een autobom in een politieacademie in Bogota tot ontploffing had gebracht, waarbij 22 mensen omkwamen.

De regering heeft geëist dat de guerrillastrijders stoppen met vechten en gijzelaars vrijlaten als voorwaarde voor het hervatten van de gesprekken, maar de ELN heeft dit afgewezen.

Bron :
Foto:larazon.co