Twee sociale leiders vermoord in Bolívar en Cauca

In de departementen Bolívar en Cauca zijn er twee nieuwe gevallen van moord op sociale leiders. In het landelijke gebied van Norosí, ten zuiden van Bolívar, werd een 50-jarige sociale leider vermoord door gewapende mannen die zijn boerderij binnenvielen.

Volgens de informatie van de boeren in de omgeving hebben deze mannen de sociale leider voor zijn kinderen neergeschoten. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om de gewapende groep die verantwoordelijk is voor deze moord te identificeren.

De vrouw van het slachtoffer, die ook een sociale leider in het gebied is, moest vluchten en zoekt nu ergens een veilig onderkomen, in afwachting voor steun van de autoriteiten.

Aan de andere kant van het land in Suarez, in het departement Cauca, werd een andere sociale leider doodgeschoten. Dit is het derde geval in het departement dit jaar dat een sociale leider is vermoord. De sociale leider maakte deel uit van de boerenbond en was sinds vorig jaar actief lid van de boerenwacht. De moord vond plaats in de buurt van zijn huis waar mannen hem van zijn motorfiets trokken en hem vervolgens neerschoten.

Tot op heden zijn 17 sociale leiders in Colombia vermoord. Volgens de Colombiaanse autoriteiten zitten verschillende gewapende groepen achter deze moorden zoals Clan del Golfo, Caparrapos, Pelusos, ELN en Los Pachenca.

Bron :
Foto:kienyke