Twee soldaten gedood bij aanval van ELN

Bij de grensstreek met Venezuela, zijn in Colombia twee soldaten van het Colombiaanse leger gedood bij een aanval die wordt toegeschreven aan het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN).

Twee soldaten kwamen om het leven en drie raakten gewond bij een aanval in het departement Arauca. Het leger meldde dat de soldaten op hun brommer surveilleerden en werden beschoten vanuit een auto. Het leger beschuldigt een tak van het ELN van de aanval.

President Juan Manuel Santos heeft via Twitter de politie en militaire diensten al opgeroepen om hun strijd tegen de groepering te intensiveren.

Op 7 februari begon in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito officieel de start van de vredesbesprekingen tussen de Colombiaanse regering en de rebellengroep ELN. De regering wil met het ELN, net zoals met de rebellengroep de FARC een vredesakkoord sluiten.

Het ELN heeft naar schatting tussen de 1300 en 2500 strijders, aanzienlijk minder dan de FARC. De FARC had een strikt hiërarchische organisatie terwijl het ELN veel minder centraal georganiseerd is. Dat maakt de onderhandelingen met het ELN volgens deskundigen daarom een stuk ingewikkelder.

Bron :
wradio