Twee soldaten gedood bij vermoedelijke aanval ELN

Ten minste twee soldaten zijn gedood en elf gewond geraakt bij een aanval door vermoedelijk linkse rebellen met behulp van explosieven, zei het Colombiaanse leger woensdag.

De soldaten reisden in een voertuig dicht bij de grens met Venezuela toen ze een “geïmproviseerd explosief” raakten, zei het leger in een verklaring.

In een tweet omschreef legergeneraal Eduardo Zapateiro de aanslag als een “terreurdaad die een grove schending is van het internationaal humanitair recht”.

De aanval zou zijn uitgevoerd door guerrillastrijders van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN), hoewel de groep er geen reactie op heeft gegeven.

Het militaire oppercommando van Colombia beschuldigt de regering van Venezuela ervan een veilige haven te bieden aan ELN-guerrilla’s die vervolgens de grens oversteken om in Colombia aanslagen te plegen.

De autoriteiten in Bogota zeggen dat er zich ongeveer 900 ELN-guerrilla’s aan de andere kant van de grens schuilhouden, een bewering die wordt ontkend door de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Het ELN is de laatste actieve rebellengroep in Colombia. De rebellenbeweging en de regering van Juan Manuel Santos waren begonnen aan vredesbesprekingen, maar zijn niet doorgezet nadat de rechtse president Ivan Duque in augustus 2018 het stokje overnam.

Bron :
Foto:pulzo.com