Twee soldaten omgekomen en acht gewond bij aanslag in Norte de Santander

In de vroege ochtenduren vond zaterdag in het departement Norte de Santander een aanslag plaats op twee voertuigen van het Colombiaanse leger. De legervoertuigen werden op de weg tussen Tibú en Cúcuta bij het dorp La Silla aangevallen door gewapende mannen met explosieven en geweren.

De soldaten werden aangevallen door verschillende gewapende mannen, toen ze richting Cúcuta reden nadat ze hadden deelgenomen aan een grote militaire operatie in het gebied van Catatumbo. Na de activering van de explosieve golf kwam een soldaat meteen om het leven en later stierf een tweede soldaat aan zijn verwondingen toen hij bij het ziekenhuis aankwam. De andere acht soldaten worden in Cúcuta behandeld en zijn volgens de legercommandanten buiten gevaar.

Op de weg van Tibú-Cúcuta is het verkeer verlamd. Uit voorzorg wordt het gebied geïnspecteerd voor mogelijk andere explosieve projectielen die zijn geïnstalleerd bij de weg.

Het leger stelt het Fernando Porras Front van het ELN verantwoordelijk voor deze terroristische aanslag, omdat het een vergelding is voor de inbeslagname van zes ton cocaïne in de afgelopen weken en de vernietiging van 3000 hectare coca in het Catatumbo-gebied, dat behoort tot verschillende gewapende groepen die misdaden hebben gepleegd in dit gebied.

Bron :
Foto:@COL_EJERCITO Twitter