Twee ton cocaïne van Clan del Golfo in beslag genomen

De Colombiaanse autoriteiten hebben in een magazijn in Barranquilla twee ton cocaïne in beslag genomen van de criminele bende Clan del Golfo.

“We hebben twee ton cocaïne in beslag genomen en vijf personen gearresteerd die blijkbaar lid zijn van Clan del Golfo”, zei Luis Ospina, commandant van de tweede brigade van het leger, in een persverklaring.

Volgens de autoriteiten was de lading, die op vrijdag werd gevonden, verborgen binnen 100 plastic buizen en bouwmateriaal in een berging in de wijk Chiquinquirá in de stad Barranquilla.

“De drugs gaan vanaf het Caribisch gebied naar Centraal-Amerika om vervolgens verscheept te worden naar andere delen van de wereld”, zegt Ospina en voegt er aan toe dat de lading cocaïne gevonden is dankzij de hulp van inlichtingenwerk.

Clan del Golfo, die zichzelf Autodefensas Gaitanistas de Colombia (AGC) noemen, is ontstaan na de massale demobilisatie van paramilitairen onder de regering van Alvaro Uribe, tussen 2003 en 2006. Een proces waar in sommige gevallen het geleid heeft tot de oprichting van criminele bendes.