Uber overweegt Colombia voor de rechter te slepen

Uber heeft de Colombiaanse overheid verteld dat het overweegt zijn geschil met Colombia naar de internationale arbitrage te brengen, dat liet de algemene manager van het bedrijf voor Latijns-Amerika op maandag weten.

Volgens Uber, het bedrijf achter de populaire taxi-app, schendt Colombia een vrijhandelsovereenkomst met de Verenigde Staten. Het bedrijf zegt ook dat de Colombiaanse regering bedrijven en investeerders uit eigen land zou bevoordelen.

De Colombiaanse regering daarentegen beweert dat er sprake is van een oneerlijke concurrentie door Uber. Uber zelf spreekt van een schadepost van meer dan 250 miljoen dollar, door de opstelling van de Colombiaanse regering.

Uber stopte afgelopen vrijdag zijn dienst in Colombia, nadat een hof in december besliste dat het bedrijf de concurrentieregels had overtreden en zijn werkzaamheden in Colombia moest stoppen.

“We overwegen deze optie en andere juridische mogelijkheden in Colombia,” zei George Gordon van Uber. Hij zei dat Uber naar Colombia wil terugkeren, maar voegde eraan toe dat het aan de overheid was om een resultaat te vinden.

“We willen terugkomen, maar het is een kwestie van wanneer en hoe,” zei hij. “Wanneer? Zo snel mogelijk. Hoe? Dat is aan de regering. Ze kunnen het vandaag oplossen als ze dat willen.”

Terwijl het bedrijf overweegt Colombia voor de rechter te willen slepen, zei Uber dat het een duidelijke voorkeur heeft om een snelle en vriendschappelijke oplossing te zoeken voor het geschil.

Bron :
Foto:pixabay