Uber stopt zijn diensten in Colombia na verliezen rechtszaak

Uber kondigde vrijdag aan dat het zijn diensten in Colombia volgende maand beëindigt na het verliezen van een rechtszaak waar het in verband werd gebracht met vermeende oneerlijke handelspraktijken.

Uber, die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer via zijn mobiele app, heeft ongeveer twee miljoen actieve gebruikers in het land en ongeveer 88.000 chauffeurs.

Het Amerikaanse bedrijf ging onmiddellijk in beroep tegen het vonnis, dat drie weken geleden werd aangekondigd. Maar nu heeft Uber de handdoek in de ring gegooid.

Colombiaanse taxichauffeurs hadden geprotesteerd tegen Uber en andere diensten, die beweerden dat de diensten een oneerlijk voordeel hadden door een gebrek aan regelgeving die hen verplichtte dezelfde tarieven te betalen als die welke gelden voor traditionele taxichauffeurs.

Uber ging in beroep tegen de uitspraak, hoewel het zijn andere divisies niet verbood, zoals zijn leveringsdienst Uber Eats. Uber noemde het besluit van de Colombiaanse toezichthouder “arbitrair”, in een verklaring over het einde van de operaties.

Uber, opgericht in 2009, bood in 2013 in Colombia zijn diensten aan, maar taxibedrijven en vakbonden hebben herhaaldelijk op straat geprotesteerd tegen de Uber app en soortgelijke concurrenten, waarvan zij beweren dat ze hun werk stelen.

Bron :
foto:Dan Gold