Uruguay verslaat Colombia in kwalificatiewedstrijd

Het Colombiaanse elftal speelde vrijdag de derde kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar 2022 tegen Uruguay. Het team van Carlos Queiroz liet in de Colombiaanse havenstad Barranquilla steken vallen en verloor tegen de Uruguayanen.

Colombia met James Rodriguez en het Atalanta-duo Duvan Zapata en Luis Muriel in de aanval, speelde geen sterke wedstrijd. Na vijf minuten profiteerde Uruguay van het geknoei van de Colombiaanse verdediging en maakte Edinson Cavani het eerste doelpunt.

Kort na rust werd een tweede doelpunt in de schoot geworpen. James Rodriguez verspeelde onnodig de bal en in de tegenstoot lokte Rodrigo Betancur slim een strafschop uit. Luis Suárez nam de penalty voor zijn rekening en schoot zelfverzekerd de bal in het doel.

Colombia krabbelde wat terug met enkele tegenaanvallen, maar speelde met veel te weinig overtuiging. In de 73ste minuut besliste Darwin Nuñez het duel helemaal met een lage schuiver: 0-3.

De laatste minuten moest Colombia het doen met tien spelers, nadat Yerry Mina zijn tweede gele kaart kreeg. In een luchtduel sloeg de Colombiaanse verdediger zijn arm in de nek van Darwin Nuñez. Mina mist daardoor het uitduel met Ecuador, dat twee punten meer heeft dan Colombia in de kwalificatiegroep.

Colombia staat nu zesde met 4 punten. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer 5 krijgt een herkansing in de play-offs.

Dinsdag 17 november om 22.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Colombia een uitwedstrijd tegen Ecuador in het Liga Deportiva Universitaria Stadion in Quito.