Vaccinatiebewijs niet langer vereist voor reizigers naar Colombia

Vanaf 1 mei veranderen de maatregelen tegen covid-19 in Colombia, en de voorwaarden voor reizigers zijn geen uitzondering. Het ministerie van Volksgezondheid (Minsalud) heeft aangekondigd dat mensen die uit andere landen komen, nu binnen kunnen komen met een negatieve PCR- of antigeentest, zonder dat een volledig vaccinatieschema nodig is.

Minsalud legde onder meer uit dat de test binnen 72 uur voor aankomst in Colombia moet worden uitgevoerd – 48 uur als het om een antigeentest gaat. Bovendien zal de mogelijkheid om het volledige vaccinatieschema voor te leggen, worden gehandhaafd, zonder dat een extra test nodig is.

Dit is slechts één van de nieuwe maatregelen die de regering heeft aangekondigd in verband met het coronavirus. President Iván Duque meldde dat de eis van de vaccinatiekaart voor toegang tot plaatsen waar openbare en massale evenementen plaatsvinden, zal worden afgeschaft, wat de intrekking zou impliceren van decreet 1615 van 2021. Het decreet regelde het kunnen aantonen van een vaccinatiebewijs in onder andere bars, nachtclubs, bioscopen, theaters, musea, bibliotheken en sportevenementen.

De regering heeft ook aangekondigd dat het dragen van een mondkapje in gebouwen niet verplicht zal zijn in gemeenten waar meer dan 70% van de bevolking is gevaccineerd met volledige vaccinatieschema’s en ten minste 40% van de bevolking is gevaccineerd met boosterdoses. De maatregel zal echter niet gelden in gezondheidsdiensten, verpleeghuizen, het openbaar vervoer en gesloten ruimten van onderwijsinstellingen.

Bron :
Foto:semana.com