Valeria Morales de nieuwe Miss Colombia

Valeria Morales, 20 jaar, werd zondag gekroond tot Miss Colombia en zal de moeilijke taak krijgen om haar land te vertegenwoordigen in de volgende editie van Miss Universe, die op 17 december in Thailand wordt gehouden.

In een ongewone missverkiezing, die voor de eerste keer in 83 jaar in de stad Medellín werd gehouden, won Morales als miss van het departement Valle de nationale missverkiezingen.

Met haar maten 86-63-90 en 1,73 meter lang stal de sociale communicatie student aan Broward College, Florida, de harten van de aanwezigen en de bewondering van de jury, die besloot haar te kronen tot de nieuwe Miss Colombia.

Vreemd genoeg zal Valeria Morales haar status als Miss Colombia slechts enkele weken duren, aangezien er in november de traditionele missverkiezingen in Cartagena zal zijn die Miss Colombia 2019 bekroont. Als gevolg van de regelgeving van de Miss Universe verkiezingen, moest er voor 30 september een nieuwe Miss Colombia worden gekozen, en daarom werd besloten om deze uitdrukkelijke editie van het evenement in Medellín te houden.

Hoewel haar taken als Miss Colombia korter zullen zijn dan normaal, zal Valeria geconfronteerd worden met een moeilijke taak als vertegenwoordiger van Colombia tijdens de Miss Universe verkiezingen. Bij de laatste vier edities van de Miss Universe verkiezingen  was er een Miss Colombia geëindigd bij de drie finalisten.

In 2014 won Paulina Vega de universele kroon. In 2015 was Ariadna Gutierrez Miss Universe voor een paar minuten door een grove fout van presentator Steve Harvey’s. In 2016 nam Andrea Tovar de derde plaats in de competitie en in de laatste editie werd Laura Gonzalez de universele onderkoningin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VALERIA (@valeriamoralesd) op