Vanaf 1 september een selectieve quarantaine in Colombia

President Iván Duque kondigde aan dat de landelijke quarantaine op 31 augustus zal eindigen en een selectieve quarantaine op 1 september zal starten.

“Een nieuwe fase begint op 1 september, waarin we de preventieve verplichte quarantaine, met een aanzienlijk aantal uitzonderingen, veranderen in een concept van selectieve isolatie, van afstand nemen en individuele verantwoordelijkheid”, legt Duque uit in een televisietoespraak.

Verdachte of bevestigde besmettingsgevallen moeten nog steeds in isolement, zei de minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz tijdens de uitzending.

De president zei dat de beperkingen op evenementen en grote menigten in september onveranderd zullen blijven, terwijl economische reactivering met veiligheidsprotocollen zich verder uitbreid.

Volgens Duque is het op dit punt van cruciaal belang om rekening te houden met de manier waarop de gemeenten zijn ingedeeld, van niet besmet of lage besmetting tot degenen die zeer hard zijn getroffen door het virus. Dit zal helpen om vooruitgang te blijven boeken in de pilots voor reactivering van de sectoren, “met als criterium dat we ons allemaal blijven beschermen om anderen te beschermen”, zei Duque.

Ook zal vanaf september de reactivering van vluchten worden versneld, maar dan wel met een speciaal toezicht in gemeenten die zwaar getroffen zijn door het coronavirus.

In ieder geval zullen de epidemiologische experts de komende maand de voortgang van het virus blijven volgen, aangezien het land op een vlakke fase bevindt van infecties met een neerwaartse trend.

“We kunnen ons niet ontspannen. We kunnen onze waakzaamheid niet laten verslappen en we moeten allemaal een grotere verantwoordelijkheid nemen voor zelfzorg bij fysieke afstand,” zei Duque.

Colombia zal ook deelnemen aan fase drie van vaccinproeven met Johnson & Johnson, zei Duque.

“Colombia heeft een overeenkomst getekend met Johnson & Johnson om tests uit te voeren voor fase drie in het onderzoek naar hun vaccin.”

De proef zal 60.000 gezonde vrijwilligers wereldwijd tussen de leeftijden van 18 en 60 omvatten die één enkele dosis van het vaccin zullen ontvangen, zei het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co