VAE stuurt hulp naar Colombia om coronavirus te bestrijden

Woensdagochtend is vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een transportvliegtuig in Bogotá geland vol geladen met humanitaire hulp om het coronavirus in het land te bestrijden.

Rond 10.30 uur landde het vliegtuig op het militaire vliegveld Catam met 13 ton aan medische benodigdheden, waaronder, overalls, mondkapjes, handschoenen, schoenovertrekken en ontsmettingsmiddelen.

VAE-ambassadeur in Colombia, Salem Rashid Al Owais, zei dat de hulp wordt verleend op verzoek van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten en is bedoeld om Covid-19 aan te pakken en de verspreiding ervan binnen en buiten het land te beperken.

“Het verlenen van hulp door de VAE komt voort uit het geloof van onze natie in het verlenen van kritische hulp waar nodig en het tonen van solidariteit met diegenen die geconfronteerd worden met ongekende uitdagingen zoals de wereld nu getuige is van COVID-19,” zei Salem Rashid Al Owais.

Bovendien merkte Al Owais op dat het vliegtuig erin geslaagd is 63 Colombiaanse burgers uit de VAE te repatriëren als gevolg van de coördinatie tussen de Emiraten en de Colombiaanse autoriteiten om hun veilige terugkeer te garanderen.

Bron :
Foto:bluradio