Venezuela en Colombia gaan diplomatieke betrekkingen herstellen

Colombia en Venezuela zullen de diplomatieke betrekkingen op alle gebieden herstellen, zodra Gustavo Petro aantreedt als president.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Carlos Faria heeft na een ontmoeting met zijn Colombiaanse ambtgenoot Álvaro Leyva aangekondigd dat de twee landen zullen proberen hun diplomatieke teams te herstellen .

In een korte verklaring en na de bijeenkomst die plaatsvond in de gemeente San Cristóbal in de staat Táchira , kwamen de ambtenaren overeen om te gaan werken aan de benoeming van hun ambassadeurs en hun consulaire organen.

“We hebben een dialoog gevoerd om te werken aan de toekomst van de volkeren en ook aan de vrede”, zei hij.

In de gezamenlijke verklaring bekrachtigden zij hun bereidheid om de banden van vriendschap en samenwerking te consolideren met de herziening van alle kwesties van binationaal belang, ten behoeve van het geluk van onze volkeren.

Daarnaast herbevestigen zij hun bereidheid om gezamenlijk inspanningen te leveren om veiligheid en vrede aan de grens van onze landen te waarborgen.

De bijeenkomst werd bijgewoond door de plaatsvervangend vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de verificatiemissie van de Verenigde Naties in Colombia, tijdens deze eerste en historische bijeenkomst, de heer Raúl Rosende.

Tot slot gaf hij aan dat de processen op 7 augustus van start gaan, de dag dat Gustavo Petro beëdigd wordt tot de nieuwe president.

Bron :
Foto:gobernación del Táchira