Venezuela wil hulp bieden aan het onderzoek naar moordcomplot op president Duque

De overheid van Venezuela is bereid om te helpen in het onderzoeken naar een mogelijk complot waarbij Venezolanen betrokken zijn om president Ivan Duque te vermoorden. De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza, liet dit in en verklaring weten.

De zogenaamde moordpoging komt in een periode waarin de twee naburige Zuid-Amerikaanse landen in een gespannen relatie verkeren. President Duque is een sterke criticus van de socialistische regering van president Nicolas Maduro van Venezuela, die hij een “dictator” noemt, en Maduro beschuldigt Duque regelmatig van samenzwering om hem omver te werpen.

De Colombiaanse Minister van Buitenlandse Zaken Carlos Holmes zei zaterdag, dat de Colombiaanse geheime inlichtingendienst signalen heeft opgevangen over een vermeend plan om president Duque te doden. Holmes zei dat de arrestatie in de afgelopen dagen van drie Venezolanen die over wapens beschikten, de bezorgdheid van de autoriteiten heeft versterkt.

Een dag na de verklaring van Holmes berichtte Arreaza via Twitter dat hij probeerde contact te krijgen met Trujillo en dat de Colombiaanse autoriteiten geen tijd moeten verliezen in het delen van informatie met Venezuela.