Verenigde Arabische Emiraten sturen medische hulpmiddelen naar Colombia om COVID-19 te bestrijden

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vandaag een transportvliegtuig met acht ton medische hulpmiddelen naar Colombia gestuurd. De hulp zal ongeveer 8.000 medische professionals helpen om het virus in te dammen.

Commentaar gevend op de hulplevering, zei Salem Rashed Salem Al Owais, de Ambassadeur van de VAE in Colombia: “De VAE willen in het kader van hun beleid van samenwerking en solidariteit hun betrekkingen met vele landen in de wereld ontwikkelen. Ondanks de afstand tussen onze twee landen hebben de bilaterale betrekkingen op alle fronten een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt, en de verzending van medische hulp bevestigt vandaag de dag de kracht van deze betrekkingen.

“De VAE hoopt dat de medische hulp in Colombia zal bijdragen aan het vergroten van de capaciteit van het medisch en verplegend personeel door hen extra bescherming te bieden”, voegde hij eraan toe.

Op 8 april stuurde de VAE 13 ton medische benodigdheden, zoals overalls, mondkapjes, handschoenen, schoenovertrekken en ontsmettingsmiddelen naar Colombia om het land te helpen de verspreiding van COVID-19 te beteugelen. Dezelfde vlucht heeft 63 Colombiaanse burgers uit de VAE gerepatrieerd.

Bron :
Foto:wam.ae