Verenigde Staten schenken 200 beademingsapparaten aan Colombia

De Verenigde Staten zullen vandaag 200 beademingsapparaten leveren aan Colombia. Het land schenkt de apparatuur om Colombia te helpen in de strijd tegen de coronapandemie.

Via de ambassade in Colombia kondigden de Verenigde Staten aan dat ze deze dinsdag een partij van 200 beademingsapparaten aan het land zullen schenken om patiënten met Covid-19 te verzorgen.

De beademingsapparaten zijn getaxeerd op 2,5 miljoen dollar en zijn gemaakt in de Verenigde Staten. Ze zijn compact en draagbaar, waardoor Colombia flexibel is in de behandeling van patiënten die door het virus worden getroffen.

Volgens de ambassade zullen de ventilatoren worden afgeleverd op een evenement, dat zal worden geleid door president Ivan Duque en bijgewoond door de Amerikaanse ambassadeur in Colombia, Philip Goldberg.

“Naast deze donatie zal het U.S. Agency for International Development (USAID) training geven over het juiste gebruik van deze gespecialiseerde apparatuur en workshops over het onderhoud ervan, om ervoor te zorgen dat de ventilatoren de komende jaren voordelen blijven bieden aan de Colombianen”, aldus de verklaring van de ambassade.

Bron :
Foto:bluradio.com