Veroordeling voormalige directeur corruptiebestrijding uitgesteld

De veroordeling van een voormalige Colombiaanse anticorruptieambtenaar, die wordt beschuldigd van het witwassen van geld in de Verenigde Staten, is uitgesteld.

De veroordeling van Luis Gustavo Moreno Rivera, die oorspronkelijk donderdag in het federaal hof van Miami zou plaats vinden, is uitgesteld naar maandag.

De arrestatie van Moreno in juni 2017 bracht heel wat teweeg in Colombia. Na vele omkoopschandalen, waaronder ook Odebrecht, werd Colombia geconfronteerd met nog een omkoopschandaal. Luis Gustavo Moreno Rivera, nationaal directeur corruptiebestrijding, werd in Colombia gearresteerd op beschuldiging van omkopingen.

De beschuldigingen kwamen van de V.S., omdat het omkoopschandaal in Miami heeft plaatsgevonden. Moreno en zijn advocaat probeerden smeergeld te krijgen van een Colombiaanse politicus die, zonder dat zij het wisten, een informant was voor de Amerikaanse autoriteiten. De twee reisden naar Miami af en boden kopie├źn aan van getuigenverklaringen van een corruptiezaak tegen de politicus in ruil voor geld.