vier personen gearresteerd voor de moord op zes jongeren in La Guayacana

President Ivan Duque kondigde donderdag aan dat vier personen zijn gearresteerd die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad in La Guayacana in het departement Nariño.

In een persconferentie maakte de president samen met procureur-generaal, Francisco Barbosa, bekend dat vier personen zijn opgepakt voor de moord op 6 jongeren in La Guayacana op 21 augustus.

“Dankzij het teamwerk van onze nationale politie en de technische afdeling van het Openbare Ministerie zijn 4 personen, die verantwoordelijk zijn voor de moord op 6 jongeren in het dorp La Guayacana, gevangen genomen en zullen ze voor het gerecht worden gebracht. We zullen ons steeds krachtiger blijven inzetten voor de ontmanteling van de bendes die zich bezighouden met de drugshandel in het land”, aldus de president.

Barbosa meldde dat donderdag bij zonsopgang op de snelweg Tumaco-Pasto, in het dorp Las Marías, “de vier daders van deze gruwelijke misdaad zijn gevangengenomen”. Volgens aanklager Barbosa maken de gearresteerde personen deel uit van het Oliver Sinisterra-front, dissidenten van de FARC, en zullen ze nu worden vervolgd voor de misdaden van zware moord en samenzwering tot het plegen van een misdrijf.

Bron :
Foto:Fiscalía Colombia - Twitter