Vier soldaten gedood bij twee aanvallen van Clan del Golfo

Vier soldaten zijn gedood en vijf anderen raakten gewond tijdens twee aanvallen in het noordwesten van Colombia. Volgens het leger was de drugsbende Clan del Golfo verantwoordelijk voor de aanvallen die dienden als “vergeldingsactie” om de arrestatie van hun leider Dario Antonio Usuga David te wreken.

Bij een eerste aanval in de wijk Alto de Mulatos in Turbo vielen drie doden en drie gewonden. De aanvallers lieten explosieven afgaan op het moment dat de militairen in hun voertuig passeerden en openden hierna het vuur op hen. Bij een tweede aanval op een groep militairen in Ituango, overleed één soldaat en raakten twee gewond.

President Ivan Duque,veroordeelde de “laffe moord” op de soldaten op zijn Twitteraccount: “Wij verwerpen en veroordelen de laffe moord op onze soldaten van het leger. Wij herhalen dat deze misdadigers en drugshandelaars die onze openbare macht aanvallen, zullen worden vervolgd en voor het gerecht gebracht.”

Dario Antonio Usuga David, alias Otoniel, drugsbaas van Clan del Golfo, werd vorige week opgepakt tijdens een grootschalige operatie van het Colombiaanse leger en de politie. Otoniel stond bekend als de machtigste en meest gezochte drugsbaas in het land. Hij wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Bron :
Foto:Ejercito Nacional de Colombia