Vier soldaten omgekomen in hinderlaag van Clan del Golfo

Vier soldaten zijn zondag omgekomen in een hinderlaag die werd uitgevoerd door leden van Clan del Golfo in de buurt van de gemeente Ituango in het departement Antioquia, heeft het ministerie van Defensie bevestigd.

De bevelhebber van de Zevende Divisie van het leger, generaal Juvenal Diaz, verklaarde dat leden van de criminele groep schoten en granaten gooiden in een huis waar militairen surveillance uitvoerden in het gebied.

“Een kapitein, een korporaal en twee soldaten die de gemeenschap van Santa Lucia in Ituango beschermden, zijn omgekomen”, zo schrijft de generaal, de bevelhebber van de strijdkrachten in de regio, op Twitter.

Hij zei dat de aanval een vergelding was voor de recente gevangenneming van de leider van de Gulf Clan, Dairo Antonio Usuga, alias “Otoniel”.

De Colombiaanse autoriteiten meldden de aanhouding van Otoniel op 23 oktober tijdens een grootschalige operatie van het Colombiaanse leger en de politie. Hij wordt gezien als de machtigste drugsbaas van Colombia. De aanhouding van Otoniel is volgens president Ivan Duque de belangrijkste slag die de drugshandel in Colombia deze eeuw heeft toegebracht.

Bron :
Foto:elpais.com.co