Vijf Colombianen van start in Vuelta a España 2021

De Vuelta a España van 2021 start zaterdag 14 augustus in de kathedraal van Burgos. In de Ronde van Spanje, de derde en laatste grote ronde van dit wielerjaar, doen vijf Colombiaanse wielrenners mee.

De race begint met een tijdrit in de kathedraal in Burgos en eindigt op 5 september tevens met een tijdrit in Santiago de Compostela. In de door corona getekende Vuelta-editie van 2020 bestond de grote ronde uit ‘slechts’ achttien etappes, maar zal in deze editie weer zoals normaal 21 etappes bevatten. Egan Bernal, Miguel Ángel López, Sergio Henao, Juan Sebastián Molano en Diego Camargo zullen de Colombiaanse wielrenners zijn in de Vuelta a España 2021.

Egan Bernal, 24 jaar, maakt zijn debuut in de Vuelta a España en zal één van de drie kopmannen van Ineos Grenadiers zijn in de Iberische ronde (de anderen zijn Richard Carapaz en Adam Yates). De Colombiaan hoopt de enige titel te winnen die hij nog mist in een grote ronde.

Miguel Ángel López, 27, zal de co-leader van Movistar Team zijn in de Vuelta a España, een wedstrijd waaraan hij voor de vijfde keer zal deelnemen en waarin hij hoopt de derde plaats die hij in 2018 behaalde te verbeteren.

Sergio Henao, 33, gaat voor zijn zevende deelname aan de Vuelta a España en is een van de ervaren mannen van Qhubeka NextHash. Hij zal vrij zijn om voor een ritzege te gaan.

Juan Sebastian Molano, 26, is één van de snelle mannen van UAE Team Emirates in de Vuelta a España. De Colombiaan droomt ervan een sprintetappe te winnen.

Bron :
Foto:Eltiempo.com