Na vijf dagen staken geen akkoord bereikt tussen Avianca en piloten

Na een extra dag van onderhandeling tussen de piloten van Avianca, de regering en de directeuren van de luchtvaartmaatschappij Avianca, werd er zondag geen akkoord bereikt om de staking van de piloten te beëindigen.

Er wordt gehoopt dat in de komende dagen een consensus wordt bereikt die de tot nu vijf dagen durende staking van de piloten moet beëindigen. Tot nu toe zijn de economische en juridische kwesties die de partijen scheiden.

Het Ministerie van Arbeid meldde dat er twee werkgroepen waren opgericht om de lijst van meer dan 80 verzoekschriften te bespreken, maar de Colombiaanse vereniging voor burgerluchtvaartpiloten (ACDAC) houdt voet bij stuk en houdt de staking voor onbepaalde tijd in stand.

De minister van Arbeid, Griselda Restrepo, heeft de piloten opgeroepen tot het stoppen van de staking en Avianca om verder te gaan met de onderhandelingen. “Er zijn duizenden Colombianen getroffen en ze moeten begrijpen dat er verantwoordelijkheid moet worden genomen in deze serieuze kwestie in ons land”

De staking heeft tot nu toe meer dan 91.000 passagiers getroffen en er zijn totaal 468 vluchten geannuleerd. ACDAC-leden willen dat hun salarissen in lijn zijn met die van Avianca piloten in andere landen, die 30 procent tot 70 procent meer verdienen dan lokale piloten.