Vijf soldaten gedood bij aanval van ELN in Arauca

Ten minste vijf soldaten werden gedood en zes anderen gewond bij een aanval door rebellen van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) in de gemeente Arauquita in het departement Arauca.

“Zaterdag bij zonsopgang, tijdens de uitvoering van militaire operaties die tot doel hadden de gemeenschap te beschermen (…) in een willekeurige daad, werd een van onze eenheden aangevallen met explosieven, geweer- en machinegeweersalvo’s door de criminelen van de georganiseerde gewapende groepering ELN”, meldde het leger.

Het incident vond plaats in het dorp Bocas de Jujú van de gemeente Arauquita, waar de soldaten werden verrast door een sterke aanval van de opstandelingen. De zes gewonden soldaten werden overgebracht naar een medisch centrum terwijl er nog drie worden vermist.

Via zijn Twitter-account betreurde president Iván Duque de aanval. “We betreuren en veroordelen de laffe terroristische aanslag op een peloton van onze @COL_EJERCITO in Arauca. De moord en verwonding van verschillende van onze helden doet ons pijn. Dit is duidelijk een daad tussen ELN en de FARC-dissidenten die gepland zijn vanuit Venezuela. “.

Minister van Defensie Diego Molano verwierp het feit ook. “De daad van een terrorist en lafaard tegen onze soldaten in Arauca. Deze alliantie tussen de ELN en de dissidenten, die terroristische daden plannen, heeft de levens van vijf van onze soldaten beroofd”, zei hij.

Generaal Luis Fernando Navarro, bevelhebber van de strijdkrachten, reisde naar Arauca om de leiding over de situatie te krijgen en de operaties in het gebied te coördineren. In het gebied worden operaties uitgevoerd door leden van de Achtste Divisie die proberen de verblijfplaats van de guerrillastrijders te achterhalen. “Officieus kan erop worden gewezen dat, aangezien het een grenspunt is, de daders van de aanslag zeer zeker naar Venezuela zijn gereisd”, aldus Navarro.

Bron :
Foto:caracol.com.co