Vliegtuigcrash Colombia: dodental bijgesteld naar 71

De Colombiaanse autoriteiten hebben het dodental van de vliegramp in het departement Antioquia bijgesteld. Er zijn 71 in plaats van 75 mensen bij de vliegtuigcrash omgekomen.

Volgens de laatste verklaringen van de autoriteiten waren er minder passagiers aan boord dan men van uit was gegaan. Er stonden 81 personen op de lijst, maar uiteindelijk zijn er 77 mensen in het vliegtuig ingestapt. Vier personen uiteindelijk de vlucht niet genomen, waaronder de burgemeester van de stad Chapecó.

Bij de vliegtuigramp kwam een groot deel van de spelersselectie van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense om het leven, een ploeg uit de hoogste voetbaldivisie in Brazilië. De ploeg zou vandaag in de Colombiaanse stad Medellín de finale spelen van de Copa Sudamerica (de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League) tegen de ploeg uit Medellín, Atletico Nacional.

Vijf mensen hebben de ramp overleefd, waaronder drie spelers van de Braziliaanse voetbalclub. Ondertussen zijn alle lichamen geborgen.

Op de plek waar het Braziliaanse vliegtuig is neergestort, hebben reddingswerkers de twee zwarte dozen van het toestel gevonden. Het vliegtuig is mogelijk gecrasht door een gebrek aan brandstof, zegt directeur van de Colombiaanse luchtvaartautoriteit Alfredo Bocanegra.