Voedselbezorgservice in Medellín zet robots in om maaltijden van restaurants te bezorgen

In Medellín is een voedselbezorgservice van restaurants begonnen met een pilot van robots die maaltijden leveren om zo verantwoord maaltijden te kunnen bezorgen tijdens de coronapandemie.

Het gaat om een startup van de Colombiaanse voedselbezorgservice Rappi, die door middel van robots op een veilige manier voedsel leveren voor mensen die thuis moeten blijven als gevolg van de coronaviruspandemie.

De pilot is deze week gestart in Medellín. De boxyrobots, die op vier wielen rijden en voorzien zijn van oranje vlaggen op hun antennes, dragen leveringen tot 35 vierkante centimeter (5 vierkante centimeter) en worden gebruikt voor het digitaal transporteren van restaurantbestellingen die betaald zijn.

De robots voltooien de laatste kilometer van de leveringen en worden voor en na elk gebruik gedesinfecteerd, zei Rappi in een verklaring.

De robots worden gezamenlijk bediend door Rappi en het Amerikaanse bedrijf KiwiBot.

“We geloven dat we door samen te werken met technologie ons doel kunnen blijven bereiken om veilig het leven van mensen te vergemakkelijken, vooral in situaties zoals die waarin we ons bevinden,” zei de manager van Rappi in Colombia, Matias Laks, in een verklaring.

Rappi heeft bijna 120 leveringen per dag met 15 robots in het proefgebied voltooid, zei de manager.

Het zei dat het de bedoeling was om het proefproject in werking te stellen tot juli en, indien succesvol, het uit te rollen naar andere steden waar het werkt.

Bron :
Foto:tempo.co/david estrada