Volgende week komen 2,5 miljoen vaccins aan in Colombia

De Colombiaanse minister van Volksgezondheid, Fernando Ruiz, kondigde vrijdag aan dat volgende week 2,5 miljoen vaccins tegen het coronavirus zullen aankomen in het land.

De minister gaf toe dat het een moeizame week is geweest in de verwerking van het vaststellen van de toestroom van vaccins, maar garandeerde dat volgende week een miljoen vaccins van Sinovac, 549 duizend van Pfizer en 912 duizend van AstraZeneca zullen arriveren.

Hij benadrukte dat het uitstellen van de tweede dosis met een paar dagen geen enkel risico inhoudt voor de immuniteit van de patiënt: “Er zijn reeds gepubliceerde studies die erop wijzen dat, zoals sommige landen hebben gedaan, het uitstellen de immuniteit kan verbeteren.

De directeur van Promoción y Prevención van het Ministerie van Volksgezondheid, Gerson Bermont, meldde op zijn beurt dat er 5,6 miljoen doses zijn uitgedeeld, waarvan er tot gisteren 4.224.659 zijn toegediend, waarvan 1.320.251 de tweede inenting is.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid registreerde Colombia vrijdag een sterke stijging van 19.925 nieuwe gevallen van COVID-19 wat neerkomt op een totaal van 2.740.544 gevallen.