Voormalig presidentskandidaat Rodolfo Hernández verlaat zijn zetel in de Colombiaanse Senaat

Rodolfo Hernández, de onverwachte rivaal van de Colombiaanse president Gustavo Petro bij de laatste verkiezingen, heeft aangekondigd dat hij zijn zetel in de Senaat zal neerleggen, slechts twee maanden na zijn aantreden als tweede kandidaat met de meeste stemmen.

Volgens verschillende lokale media zal Hernández zijn besluit aanstaande donderdag 22 september bekendmaken tijdens een vergadering van de Eerste Commissie van de Senaat met het hoofd van de verkiezingswaarnemingsmissie van de Europese Unie in Colombia, Javi López.

Zijn aanwezigheid in de Senaat “is alsof je Messi als keeper hebt”, vergeleek Hernández, die volgens zijn naasten zijn kortstondige Senaatsperiode zou hebben beëindigd om zich kandidaat te stellen voor gouverneur van het departement Santander.

Hernandez, die zichzelf tot anti-corruptiekandidaat uitriep ondanks een onderzoek naar vermeende onregelmatigheden bij de aanbesteding van een overheidsopdracht toen hij burgemeester van Bucaramanga was, wist onverwacht de tweede ronde van de verkiezingen te bereiken, waarbij meer dan 10,6 miljoen mensen wedden op een anti-politiek discours dat hem de bijnaam “Trump van het Caribisch gebied” opleverde.

Bron :
Foto:lafm.com.co