Voormalige FARC-leider Jesús Santrich toegetreden tot congres

Jesús Santrich, een van de voormalige leiders van guerrillabeweging FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia), is dinsdag officieel toegetreden tot het congres.

Seuxis Hernández beter bekend als Jesus Santrich  Santrich, die door de VS beschuldigd wordt van betrokkenheid bij drugshandel, is namens zijn partij FARC (Alternatieve Revolutionaire Krachten van het Volk) lid geworden van het Huis van Afgevaardigden.

De voormalige linkse rebel werd vorig jaar verkozen om zitting te nemen in het Huis van Afgevaardigden. Vanuit het vredesakkoord kregen de rebellen de garantie van 10 zetels in het congres (vijf zetels in het Huis van Afgevaardigden en vijf in de Senaat) om zich als politieke partij te profileren.

Echter, werd Santrich kort daarna gevangen genomen op beschuldiging van samenzwering om 10 ton cocaïne naar de Verenigde Staten te verschepen, waardoor hij nooit formeel zijn post kon overnemen.

Santrich werd onlangs vrijgelaten door het Hooggerechtshof, dat vond dat de Verenigde Staten onvoldoende bewijs heeft geleverd om hem te vervolgen.

Bron :
Foto:elespectador