Voormalige FARC-leider Santrich bedreigt president Duque met de dood

In een video, onthuld door TV-zender NTN24, bedreigt FARC-dissident Jesus Santrich president Ivan Duque met de dood. De voormalige FARC-leider en leider van een groep FARC-dissidenten genaamd Segunda Marquetalia, zei in de opname tegen president Duque: “Memento mori”, een uitdrukking die zich laat vertalen als “vergeet niet dat je zult sterven”. Volgens de zender, die zich beroept op informatie van geheime bronnen, is de boodschap van Santrich op 13 februari gefilmd op Venezolaans grondgebied. Dit waren de woorden van de FARC-dissidenten: “Memento mori, Duque. Voor elke Procustes komt zijn wens, dat wil zeggen, voor elk vet varken komt zijn december. Tot ziens.”

Geconfronteerd met de doodsbedreiging reageerde de president op het bericht met de mededeling dat hij de intimidatie van degenen die het vredesakkoord hebben geschonden verwerpt en dat de staat hem en anderen, zoals “Ivan Marquez” of “El Paisa”, zal blijven bestrijden.

“Ik ben niet bang voor bedreigingen van criminelen. We bestrijden hen meedogenloos ter verdediging van het Colombiaanse volk,” zei de president toen hem in een interview met NTN24 werd gevraagd naar de video van Santrich.

Bron :
Foto:Héctor Fabio Zamora