Voormalige presidentskandidaat Rodolfo Hernández wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf

De voormalige presidentskandidaat was tijdens zijn burgemeesterschap in Bucaramanga betrokken bij de onregelmatige toewijzing van een contract van een miljoen dollar.

Rodolfo Hernández, voormalig presidentskandidaat en voormalig burgemeester van Bucaramanga, werd veroordeeld tot 5 jaar en 3 maanden huisarrest wegens het misdrijf van buitensporige belangstelling voor de uitvoering van contracten, in het kader van het corruptieschandaal dat bekend staat als Vitalogic.

Deze uitspraak draagt ​​bij aan de onderzoeken die hem in verband brengen met de onregelmatige toewijzing van een contract van een miljoen dollar voor afvalbeheer in Bucaramanga , ten behoeve van zijn zoon.

De opgelegde straf is gebaseerd op overtuigend bewijsmateriaal van het Openbaar Ministerie, waaruit blijkt dat het bedrijf Vitalogic RSU heeft bevoordeeld bij de toekenning van adviescontract 096 uit 2016, bedoeld om nieuwe technologieën te implementeren op de stortplaats van El Carrasco.

Een van de centrale elementen in deze uitspraak is de actieve deelname van Hernández bij de benoeming van sleutelfiguren die het biedingsproces ten gunste van Vitalogic moeten manipuleren. Dit omvat de vermeende verdeling van commissies en economische voordelen waarbij zijn zoon, Luis Carlos Hernández, betrokken was, met de verwachting van een betaling van een miljoen dollar.

De beslissing om huisarrest toe te staan ​​is gebaseerd op overwegingen zoals de hoge leeftijd van Hernández en zijn kwetsbare gezondheidstoestand, waarbij onlangs terminale kanker werd vastgesteld. Ondanks de veroordeling heeft Hernández zijn voornemen geuit om tegen het vonnis in beroep te gaan, vertrouwend op zijn verdediging en proberend zijn onschuld op hogere niveaus te bewijzen.

Hernández geeft als ractie in beroep te gaan. “We gaan in beroep, mijn mensenrecht als Colombiaanse burger is om in beroep te gaan bij de administratieve rechtbank van Santander met alle argumenten die we hebben, met alle redeneringen die we zullen hebben in het antwoord op de rechtszaak die we zullen indienen”, aldus de voormalige presidentskandidaat.

Bron :
Foto:elnuevosiglo.com.co