‘Vraag naar Colombiaanse ananas zal ondanks onzekere markt toenemen’

Volgens agf.nl zal het Colombiaanse ananasseizoen gecompliceerd zijn vanwege de sterke concurrentie van Costa Rica, een land dat een grote hoeveelheid aanbiedt. Ondanks de veranderlijkheid op de markt wordt er toch een positieve ontwikkeling verwacht en een toename van de vraag.

In gesprek met agf.nl zegt Andrés Kuratomi, algemeen directeur van Bengala Agrícola, dat “de ananasmarkt behoorlijk onzeker is, aangezien het aanbod van Costa Rica groter is dan de vraag. Dat is tenminste het gevoel dat er heerst op de markten. Men is behoedzaam vanwege het vorige seizoen, dat moeilijk was omdat het aanbod de vraag toen ruimschoots overtrof”.

Afgezien van deze onzekerheid stelt Kuratomi dat ze positief gestemd zijn en in afwachting zijn van een verandering van de tendens op de markten in de komende weken. “Er zal een grotere vraag komen, grotendeels dankzij de komst van Pasen, een moment waarop de consumptie van ananas wereldwijd gewoonlijk toeneemt”.

Kuratomi zegt met overtuiging dat de teelt van Bengala Agrícola blijft groeien, met een goede oogstverwachting. “We telen fruit in nieuwe gebieden die erg gunstig zijn voor de ananasteelt, waardoor we een oogst van bijna 130 ton per hectare hebben. Dit maakt ons enthousiast, niet alleen vanwege de voortreffelijke omvang van de oogst, maar ook vanwege de hoge kwaliteit van het fruit”.

Bron :
agf.nl