Vredestribunaal laat Jesús Santrich weer vrij

Jesús Santrich, voormalige commandant van guerrillabeweging FARC, is vrijdag voor de tweede keer door het vredestribunaal vrijgesproken.

Het vredestribunaal, dat gericht is op het berechten van ernstige misdaden die zijn gepleegd tijdens het decennialange conflict, heeft donderdag het Colombiaanse Openbaar Ministerie verzocht voormalige FARC-leider Jesús Santrich onmiddellijk weer vrij te laten.

Santrich werd in april vorig jaar op verzoek van de Verenigde Staten gearresteerd voor het samenspannen met drie anderen om verscheidene tonnen cocaïne de Verenigde Staten in te smokkelen. Twee weken geleden werd de voormalige FARC-commandant vrijgelaten vanwege onvoldoende bewijs. Binnen 48 uur leverde de Verenigde Staten nieuw bewijsmateriaal aan waardoor Santrich weer werd gearresteerd.

Santrich werd donderdag 30 mei voor de tweede keer vrijgelaten uit de gevangenis in twee weken tijd, nadat het Tribunaal voor Oorlogsmisdaden in Colombia had beslist dat er geen bewijs is voor drugshandel en het Hooggerechtshof zijn onmiddellijke vrijlating beval.

Bron :
Foto:Twitter