VS doneren 2,5 miljoen doses Janssen-vaccin aan Colombia

Colombia heeft maandag medegedeeld dat het een Amerikaanse donatie zal ontvangen van 2,5 miljoen doses van het coronavirusvaccin dat is ontwikkeld door Janssen, de farmaceutische eenheid van Johnson & Johnson.

Het bureau van de Colombiaanse president zei dat de Amerikaanse president Joe Biden de president Ivan Duque op de hoogte heeft gebracht van de donatie tijdens een telefoongesprek waarin ze ook spraken over het reactiveren van de economie, banen, klimaatverandering en gedeelde democratische waarden en mensenrechten.

Colombia heeft meer dan 4,1 miljoen gevallen van het coronavirus gemeld en 105.326 sterfgevallen. Het hoopt 70% van zijn 50 miljoen inwoners te vaccineren en heeft tot dusver meer dan 17,2 miljoen vaccindoses toegediend.

“De twee presidenten hebben de wil uitgesproken om samen te werken aan een alomvattende agenda die bijdraagt tot de veiligheid en ontwikkeling van de twee landen en van Latijns-Amerika in het algemeen,” aldus het bureau van Duque in een persverklaring.

De Verenigde Staten zijn Colombia’s belangrijkste bondgenoot in de strijd tegen de drugshandel, evenals in de aanpak van illegale gewapende groeperingen zoals dissidenten van de FARC, guerrillastrijders van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) en criminele bendes die betrokken zijn bij de productie en export van cocaïne.

Bron :
Foto:witn22.org