Vuelta a Colombia 2019 van start

Vandaag gaat in Yopal in het departement Casanare de 69e editie van La Vuelta a Colombia van start. Óscar Sevilla (Team Sevilla), Aristóbulo Cala (Coldeportes Strongman) en Juan Pablo Suárez (GW Shimano) beginnen deze zondag als de belangrijkste favorieten om de titel van deze grote ronde te bemachtigen.

La Vuelta a Colombia duurt twee weken en heeft een totale afstand van 1966,8 kilometer. De ronde van Colombia is verdeeld in een proloog en 13 etappes, waarvan de proloog vandaag start in Yopal. De proloog start met een 7,1 kilometer lange tijdrit en is de eerste keer dat een wedstrijd van La Vuelta a Colombia in deze regio begint.

De meest traditionele etappekoers van Colombia, die van 16 tot 30 juni duurt, doorkruist in totaal 10 departementen. De ronde is dit jaar een maand vervroegd vanwege de Pan-Amerikaanse Spelen die van 26 juli tot 11 augustus worden gehouden.

La Vuelta a Colombia staat in het teken van de tweehonderdste verjaardag van de Colombiaanse onafhankelijkheid. Wielrenners komen langs plaatsen die 200 jaar geleden een belangrijk onderdeel waren van de bevrijding van Colombia. Tevens worden de routes gereden die vrijheidsstrijder Simon Bolívar met zijn troepen aflegde om het land te bevrijden.

De koninginnenetappe wordt de negende, een 163,5 kilometer lange route tussen de stad Pereira en de Alto de la Línea, een piek op 3.265 meter hoogte van de Cordillera Central de los Andes.

De laatste etappe zal worden betwist op 30 juni met een route van 22 kilometer tussen de brug van Boyacá en Plaza de Bolívar van de stad Tunja, de hoofdstad van Boyacá.

Bron :
Foto:elsonajero