Wielerploeg Team INEOS versterkt zich met Colombiaan Brandon Rivera

Wielerploeg Team Ineos heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Brandon Rivera, zo maakte de Britse topformatie donderdag bekend.

De 23-jarige Rivera tekent bij Team Ineos een contract voor twee jaar. Afgelopen seizoen won hij in Mexico het Pan-Amerikaans kampioenschap tijdrijden. Rivera noemt het een ‘gouden kans’ die hij krijgt bij de Britse sterrenformatie.

Rivera heeft een groter verleden in het mountainbiken. “Ik groeide op als mountainbiker maar ik hou van klimmen, tijdrijden en eendagswedstrijden. Mijn doelen zijn duidelijk: zoveel mogelijk leren. Dit wordt mijn eerste jaar in de WorldTour en ik zal fietsen aan de zijde van ervaren renners, maar ik kijk ernaar uit.”

Rivera wordt bij Team INEOS ploegmaat van zijn landgenoot en Tourwinnaar Egan Bernal. “We zijn heel goede vrienden. We kennen elkaar sinds onze tiende verjaardag toen we begonnen te mountainbiken in Zipaquira”, legt Rivera uit. “We hadden beide grote dromen en dat we nu samen kunnen rijden is ongelofelijk.”

Xabier Artetxe is coach bij Team Ineos en hij kent het verleden van Rivera goed. “Toen hij jonger was, waren Egan en hij de beste mountainbikers in Colombia. Ze waren de grootste rivalen maar zijn ook heel goede vrienden. Ze trainen veel samen, dus Egan kan hem zeker helpen om zijn plek te vinden in de ploeg”, zegt Artetxe.

Rivera is klaar voor de stap naar de WorldTour, denkt Artetxe. “Hij kan een goede helper worden. Hij rijdt sterke tijdritten, kan goed klimmen en is snel als gesprint wordt in een kleine groep. Hij is gemotiveerd om deze kans te pakken. Het is wel belangrijk dat hij weet hoe we werken en dat hij went aan het niveau”, aldus de coach.

Bron :
Foto:Brandon Rivera Instagram