Wielerronde Tour Colombia 2021 afgelast

De nationale wielerfederatie in Colombia heeft de wielerronde Tour Colombia 2.1 afgelast. Volgens de Colombiaanse wielerbond is het in coronatijd onmogelijk om het evenement op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

„Vanwege het hoge aantal positieve gevallen, de epidemiologische situatie in de wereld en de moeilijkheid om alle garanties te leveren wat betreft de veiligheidsprotocollen, heeft het uitvoerend comité van de Colombiaanse wielerbond beslist Tour Colombia 2.1 te annuleren. De koers keert terug in 2022”, luidt de mededeling.

De federatie voegde er aan toe: “We zien meer en meer coronagevallen en dan met name in Europa, toch de thuisbasis van de meeste ProContinentale en continentale teams. We kunnen niet garanderen dat renners en andere mensen binnen de karavaan veilig zijn.”

De organisatie van Tour Colombia 2.1 hoopte begin volgend jaar de vierde editie te organiseren. Egan Bernal won in 2018 de allereerste uitgave van Tour Colombia 2.1, toen nog onder de naam Colombia Oro y Paz. In 2019 ging de eindzege naar Miguel Ángel López, Sergio Higuita was in februari eindwinnaar van de derde editie.

Bron :
Foto:tourcolombiauci.com