WK-kwalificatiewedstrijd Colombia – Paraguay eindigt doelpuntloos

De nationale voetbalploeg van Colombia ontving Paraguay in het Metropolitano Roberto Meléndez stadion op wedstrijddag 14 van de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar. Bondscoach Reinaldo Rueda presenteerde zijn kaarten met de terugkeer van James Rodríguez in de basisopstelling en Juan Guillermo Cuadrado op de full-back.

De thuisploeg begon met veel dynamiek en al na zeven minuten werden Balbuena en Cubas gewaarschuwd voor overtredingen op Luis Díaz en Luis Fernando Muriel. Colombia toonde de wil, viel aan langs de flanken, maar zonder duidelijke opties. Alleen een schot van Muriel dat op een verdediger stuitte, een schot van Borja in de handen van Silva en de duidelijkste van de spits zelf met een afgeketste kopbal na een hoekschop van James.

De meest duidelijke kans was voor de Paraguayanen in de 45e minuut. Dávinson Sánchez maakte een fout bij een luchtbal, Miguel Almirón schoot hard en de bal raakte de paal. Reinaldo Rueda begon de tweede helft met het inbrengen van Víctor Cantillo, Diego Valoyes en Duván Zapata ter vervanging van Gustavo Cuéllar, Luis Fernando Muriel en Miguel Borja.

James Rodríguez vond meer aansluiting en probeerde met passes tussen de linies de aansluiting met zijn teamgenoten te vinden. In de 58e minuut schoot hij van halve afstand maar net naast. Rodríguez speelde als een typische middenvelder, maar in het laatste kwart van het veld waren er steeds slechte beslissingen in de vorm van voorzetten of gemiste schoten.

Na 80 minuten bracht Reinaldo Rueda James en Lerma in voor Santos Borré en Cristian Arango. Het was in de extra tijd dat de duidelijkste kansen kwamen met een schot van Duván Zapata en een ander schot van Diego Valoyes dat net naast ging. De wedstrijd eindigde doelpuntloos, de vijfde wedstrijd waarin Colombia niet tot scoren kwam.

Colombia kon niet optimaal profiteren van de nederlaag van Uruguay en gedeeltelijk van de nederlaag van Chili tegen Ecuador. Voorlopig staan ze weer op de vierde plaats met 17 punten.

Bron :
Foto:gol.caracoltv.com