Zeker negen militairen omgekomen bij helikopterongeluk in Guaviare

Een helikoptercrash in het zuiden van Colombia heeft aan zeker negen militairen het leven gekost. Zes anderen raakten gewond en twee bemanningsleden zijn nog vermist.

De legerhelikopter stortte dinsdag deels in de Inírida rivier in het departement Guaviare. Duikers van de Colombiaanse marine zijn nog steeds op zoek naar twee militairen. Zes andere militairen die gewond raakten, werden naar Bogotá gebracht.

In een persbericht onthulde het leger de identiteit van de 17 soldaten die in de UH-60 Black Hawk helikopter. Generaal Luis Fernando Navarro, het hoofd van het Colombiaanse leger kan nog geen duidelijkheid geven over de werkelijke oorzaak van het ongeluk. Een aanslag op de helikopter wordt niet uitgesloten, maar de generaal legde uit dat het slechte weer in eerste instantie als een theorie werd behandeld.

De zeventien soldaten aan boord namen deel aan een operatie tegen dissidente leden van de vroegere guerrillagroep FARC. Die groep sloot in 2016 al een vredesakkoord af, maar niet alle leden gingen akkoord met de voorwaarden. De overgebleven rebellen verdienen hun geld met drugshandel en illegale mijnbouw.

Bron :
Foto:Ejército Nacional de Colombia