Zeldzame albino jaguarundi gered in Colombia

Een bijzondere redding in Colombia. In de Aburra Vallei hebben reddingswerkers een albino jaguarundi-jong uit het wild gered.

Nooit eerder werd in Colombia een albino van deze soort gevonden. Voor een dier is het gevaarlijk om albino te zijn.

Het vrouwtje werd ontdekt in de Aburra Vallei en reddingswerkers hebben de welp gered. Het welpje is naar een nabijgelegen natuurpark gebracht voor medische behandeling.

Het welpje zal in het park blijven omdat zijn witte vacht zijn mogelijkheden om in het wild te overleven beperkt; het gebrek aan melanine maakt het voor deze dieren moeilijk om zich te verbergen.

Dierenarts Yuliany Duque van de gemeente Amalfi zei in een verklaring: “De autoriteiten werkten samen met de vrijwillige brandweer om de katachtige te redden, die zich op ongeveer vier uur van een stedelijk gebied bevond.

De jaguarundi is een wilde kattensoort die inheems is in Noord- en Zuid-Amerika, met een verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van Mexico tot Argentinië. Het slanke, middelgrote dier wordt gekenmerkt door zijn smalle kop en kleine, ronde oren, en is over het algemeen ongeveer twee keer zo groot als een huiskat.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn de jaguarundi nauwer verbonden met de poema dan met de jaguar. Hoewel de soort enigszins wordt bedreigd, wordt hij niet als zo bedreigd beschouwd als de jaguar.

Bron :
Foto:larepublica.pe