Zes Colombianen in Giro d’Italia 2021

Zes Colombianen in vier teams zijn deze zaterdag gestart in Turijn in de 104e editie van de Giro d’Italia, de eerste grote wedstrijd van het seizoen.

De eerste van de drie grote wedstrijden van het wielerseizoen is vandaag van start gegaan. Een individuele tijdrit van 8,6 kilometer op vlak terrein in Turijn werd gewonnen door de Italiaan Filippo Ganna (INEOS Grenadiers). Zijn teamgenoot Daniel Martinez, eindigde als beste Colombiaan op de 33ste plaats.

Om 12 uur ging het startschot voor de 104e editie van de Giro d’Italia af, waaraan zes wielrenners uit Colombia verdeeld over vier ploegen zullen deelnemen, met de intentie om de tweede Colombiaanse kampioen van deze wedstrijd te worden na de titel van Nairo Quintana in 2014.

Wielerploeg Ineos Grenadiers zal worden aangevoerd door één van de voornaamste kandidaten om de Giro-trofee te winnen: Egan Bernal, hoewel hij nog in onzekerheid is vanwege zijn rugproblemen en na anderhalve maand zonder officiële wedstrijden te hebben gedaan. Als een van zijn belangrijkste renners zal landgenoot Daniel Felipe Martinez hem ondersteunen in de etappes, die zijn eerste grote wedstrijd zal rijden sinds zijn komst naar het Britse team.

UAE Team Emirates heeft als kopman Davide Formolo, maar zal inzetten op het Colombiaans duo Juan Sebastián Molano en Fernando Gaviria voor de etappes waar het om het sprinten gaat.

De andere twee Colombianen zullen hun ploegleiders ondersteunen tijdens de Giro. Het zijn Harold Tejada, die zal proberen om Aleksandr Vlasov in Astana te helpen, en Einer Rubio, sleutelstuk voor Marc Soler in Movistar Team. Beiden kunnen kansen hebben om etappes te winnen als ze deel uitmaken van ontsnappingen of als ze vrijheid krijgen van hun regisseurs tijdens een dag van beklimming.

Bron :
Foto:caracol.com.co