Zes doden bij aardverschuiving in departement Quindío

Zware regens troffen afgelopen weekend het noordoosten van Colombia en veroorzaakten aardverschuivingen in de departementen Quindío, Risaralda en Chocó, waarbij ten minste zes mensen omkwamen.

Een aardverschuiving in Quindío heeft een school in de gemeente Calarcá volledig verwoest, waarbij zes mensen op het terrein werden bedolven door aarde. Tot nu toe zijn er vijf lichamen teruggevonden, terwijl de zoektocht naar de laatste minderjarige doorgaat, zei de eenheid voor rampenrisicobeheer UNGRD.

Maandagmiddag werd het vijfde lichaam gevonden van een zestien jarige jongen. Hoewel de reddingswerkzaamheden rond het middaguur waren opgeschort vanwege het gevaar van het wegzakken van het terrein, gaan sommige mensen verder met het zoeken met behulp van speurhonden.

Afgelopen dagen waren in de gemeente Pueblo Rico, departement Risaralda, ten minste drie aardverschuivingen geregistreerd die de weg blokkeren van de verbinding tussen Risaralda en het naburige departement Chocó.

De autoriteiten verwachten meer aardverschuivingen in deze departementen als gevolg van de regenval die voor de komende periode zijn voorspeld.