Zes wijken in Cartagena afgesloten vanwege coronavirus

De Colombiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Alicia Arango Olmos, heeft William Dau Chamat, de burgemeester van Cartagena opdracht gegeven om de wijken Nelson Mandela, Olaya Herrera, Pozón, La Esperanza, San Fernando en La María te sluiten vanwege het coronavirus.

Deze maatregelen worden genomen vanwege de zorgwekkende situatie in de stad, die al 2.220 bevestigde infecties telt en 106 sterfgevallen. Alleen al deze dinsdag werden 71 nieuwe gevallen en zes sterfgevallen bevestigd in Cartagena als gevolg van het coronavirus.

Arango vraagt ook aan burgemeester van Cartagena om de quarantaine voor alle inwoners van de hoofdstad van departement Bolivar te handhaven en om “nauwlettend toezicht te houden op de stad tot 31 mei om de voortgang van het virus te observeren”, zodat de reeds genomen maatregelen kunnen worden geverifieerd.

De minister zegt ook dat de politie en het openbaar bestuur in het algemeen moeten controleren of de quarantaine wordt nageleefd, vooral in de wijken die het meest door het coronavirus worden getroffen en dat positieve gevallen en de gevallen waarmee zij contact hebben gehad volgens het protocol behandeld moeten worden.

Bron :
Foto: JairoBernal.com