Zeven Colombiaanse mango-exporteurs krijgen licentie voor export naar de Europese Unie

Het Colombiaans Landbouwinstituut (ICA) heeft gemeld dat 7 bedrijven die mango telen een licentie hebben gekregen om het fruit naar de Europese markt te exporteren. De bedrijven bevinden zich in de gemeenten San Luis en Venadillo in het departement Tolima en hebben gezamenlijk een teeltareaal van 64,79 hectare en telen onder meer de mango variëteiten Tommy, Keitt, Filipino, Van Dyke, Yulima, en Nam Dok Mai.

De door de ICA erkende bedrijven voldoen aan de voor de export naar de EU gestelde eisen inzake controle van de fruitvlieg.

In Colombia moeten de productielocaties beschikken over een bewakingssysteem voor fruitvliegen met een McPhail-val om de 20 hectare gedurende ten minste drie maanden vóór het begin van de oogst en gedurende het einde van de oogst. De controles moeten wekelijks worden uitgevoerd en nagekeken door daartoe gemachtigde medewerkers. en de gebruikte lokmiddelen moeten een officieel register hebben. Bovendien moeten de afgevallen mangovruchten van alle ter plaatse geplante variëteiten worden verzameld en bijeengebracht in een goed afgesloten inzamelcentrum.

Dankzij de naleving van deze maatregelen door de producenten en de uitgebreide steun van de ICA om de gebieden vrij te houden van fruitvliegen en andere quarantaineziekten, maakt de Systems Approach de export van het fruit naar de Europese Unie mogelijk zonder aanvullende quarantainebehandelingen toe te moeten passen.

Bron :
Foto:Daniel Dan outsideclick