Zeven Colombianen van start in La Vuelta 2018

De Colombiaanse wielrenners hebben na de Giro en de Tour een nieuwe uitdaging voor de boeg. Zaterdag 25 augustus begint de Ronde van Spanje en er zullen zeven wielrenners zijn die Colombia vertegenwoordigen in een van de belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld.

In totaal staan zeven Colombianen aan de start van Vuelta a España 2018: Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Miguel Ángel López, Winnaar Anacona, Nelson Soto, Jonathan Restrepo en Sergio Luis Henao.

Nairo (Movistar), ‘Rigo’ (EF Education Cannondale) en ‘Superman’ Lopez (Astana) zijn de favorieten om te strijden voor de titel van deze ronde. Zij zijn de leiders van hun wielerploeg en zullen proberen te slagen op de wegen van het Iberisch schiereiland.

Nairo Quintana
De Movistar Team wielrenner zal zijn vijfde Vuelta a España racen. De 2016 kampioen wil de titel weer winnen. Nairo Quintana heeft de Tour de France achter de rug waar hij in de top 10 eindigde en een zware bergetappe won.

Rigoberto Urán
El ‘Toro’ de Urrao (de stier van Urrao) heeft een grote kans om weer tot de race leiders te behoren. Urán is net met pensioen gegaan van de Tour de France na een reeks van ongevallen en nu in de Vuelta a España hoopt hij te concurreren op het hoogste niveau en de leiderstrui van de race te dragen.

Miguel Ángel López
Het wordt voor ‘Superman’ López zijn eerste teamleiderschap in een grote race. López hoopt een goede kans te maken op de ‘Iberische’ wegen. Zijn geweldige jaar bij Astana was genoeg om hem de status van leider te geven en een hoofdrolspeler te worden in de grote wielerwereld. Zijn beste resultaat was in 2017, toen hij achtste eindigde in de Vuelta a España.

Winner Anacona
Hij is bij Movistar de ploeggenoot van Nairo Quintana. De wielrenner uit Boyaca zal proberen om zijn landgenoot te helpen om de Ronde van Spanje titel opnieuw te winnen. De ronde van Spanje is bekend terrein voor Anacona. Hij is zelf hoofdrolspelers geweest in de edities van 2017 en 2014.

Jhonatan Restrepo
Jonathan Restrepo wordt gezien als één van de belangrijke renners in Team Katusha-Alpecin. De Colombiaan zal deelnemen aan zijn tweede Vuelta a España en zal vechten voor zijn leider om een podiumplek te behalen in deze race.

Nelson Soto
Het wordt zijn eerste ervaring op een van de grote wielerevenementen. De 23-jarige Colombiaanse sprinter – die dit seizoen uitkomt voor Caja Rural-Seguros RGA – pakte zijn eerste zege op Europese bodem tijdens de tweede etappe van de Ronde van Madrid.

Sergio Luis Henao
Henao (Team Sky) zal het zonder moeten doen met Tour de France winnaar Geraint Thomas en Girolaureaat Chris Froome. Voor Sergio Luis Henao zal het zijn vierde deelname zijn aan La Vuelta. De Colombiaan zal kopman Michal Kwiatkowski helpen voor een podiumplek.

De Britten Chris Froome en Geraint Thomas zullen niet op Spaans grondgebied racen, omdat ze in september besloten deel te nemen aan de Ronde van Groot-Brittannië.